Gouga torba je prava mala francuska lepotica za nas koji živimo za leto, pijacu, poljsko cveće, koji volimo sećanje na pletnene korpe koje je svaka baka imala.

Gouga torbe podržavaju sporiji način života i neuniformisanost, što se ogleda u samom procesu nastanka za koji se uživanje pronalazi u toku rada, u eksperimentisanju sa novim strukturama i veličinama, kao i raznolikosti oblika. Torbe se izrađuju tehnikom heklanja, koristeći rafiju, recikirane plastične kese i konac od konoplje.

Torbe se izrađuju tehnikom heklanja, koristeći rafiju, recikirane plastične kese i konac od konoplje. Rezultat posvećenog rada i kreativnog izraza jeste ekološki održiva torba koja je ujedno i unikat jer je svaka torba koja se uradi različita. One se ne prave nikad u serijama već nastaju iz čiste ljubavi prema ručnom radu, u slobodno vreme i uz mnogo pažnje i uživanja u procesu.

Ovakav vid relaksacije, tehnike veza, heklanja i pletenja, nekada se prenosio sa kolena na koleno, što se u našoj porodici i nastavilo.

Gouga je mama jedne Dulsineje. 

 

“Ja sam koren ja sam grana, samo mi se čini da sam sama, iza mene stoji moja mama. Gledam istu svetlost dana isti mesec kruži dok spavam mene prati moja mama iza moje mame njena mama.” Mama, Konstrakta